کد مطلب: 114267
ايران جزو کشورهاي صاحب نام در زمينه توليد علم بيوتکنولوژي در دنياست
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 710

بيوتکنولوژي (ريزفناوري ) فناوري است که در آن از يک فناوري زيستي و اجزاي آن براي توليد فرآيند ديگري با ماهيت جديد استفاده مي شود.

?نيره اعظم خوش خلق سيما? روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا اظهار داشت: هرچند بايد گفت به رغم پيشرفت هاي زيادي که در عرصه توليد علوم بيوتکنولوژي در کشور داشته اما در حوزه بازاريابي آن موفقيت چشمگيري نداشته ايم ولي يکي از حوزه هايي که محققان کشورمان در آن به دستاوردها و پيشرفت هاي زيادي دست يافته اند، حوزه مهندسي ژنتيک گياهان دارويي است.

وي ادامه داد: در حوزه مهندسي ژنتيک گياهان دارويي به عنوان نمونه به فناوري توليد برنج هاي تراريخته دست يافته ايم اما هيچ جايگاهي در بازار و عرصه ثروت زايي براي کشور نداريم اين درحالي است که در صورت حمايت مسوولان مي توانيم آن را در سطح منطقه و دنيا عرضه کنيم .

عضو هيات علمي پژوهشکده بيوتکنولوژي کشاورزي اظهار داشت: درپي دست يافتن محققان ايراني به توليد اين نوع برنج تراريخته با استفاده از فناوري بيوتک، نام ايران در سال 2006 ميلادي در نقشه گياهان تراريخته دنيا مطرح شد.با اين وجود زماني ايران مي تواند در اين زمينه حرفي براي گفتن داشته باشد که بتواند دستاوردهاي علمي خود را به مرحله توليد برساند و از اين طريق بتوان فناوري آن را به کشورهاي ديگر صادر کرد و آموزش داد.

خوش خلق سيما همچنين به توان درآمدزايي بالاي توليدات بيوتکنولوژي براي کشور اشاره کرد و گفت: در صورت توليد و صادرات اين توليدات مي توان درصد بالايي براي کشور درآمدزايي کرد.

وي همچنين دستيابي محققان ايراني به توليد داروهاي نوترکيب و توليدات بيوتکنولوژِي در زمينه کشاوري را يادآور شد و افزود: محققان ايراني در اين زمينه نيز پيشرفت هاي زيادي داشته اند .توليدات بيوتکنولوژي در افزايش درآمدزايي کشور در حوزه توليدات ناخالص داخلي مي تواند بسيار موثر باشد.

دبير اجرايي ?هشتمين همايش ملي بيوتکنولوژي? در مورد برپايي اين همايش اظهار داشت: همايش امسال با شعار ?بيوتکنولوژي، امنيت غذايي و سلامت انسان? از 15 تا 17 تيرماه سال آينده و با هدف عرضه و معرفي محصولات بيوتکنولوژي و بحث و بررسي چالش هاي اين حوزه برگزار مي شود.

خوش خلق سيما گفت: برپايي فن بازاري براي معرفي دانش فني و محصولات توليد شده توسط محققان ايراني به منظور جذب سرمايه گذاران و حمايت از توليد با حفظ حقوق معنوي صاحبان دانش يکي از برنامه هاي حاشيه اي اين همايش است.

وي افزود: همچنين در نمايشگاهي آخرين دستاوردهاي تحقيقاتي در تمام زمينه ها مانند بايوتک در کشاورزي، صنعت، بهداشت و ايمني زيستي به نمايش گذاشته خواهد شد.

به گفته وي در اين همايش سازمان ها و نهادي مختلف همچون سازمان تحقيقات ناجا، دانشگاه آزاد اسلامي، پژوهشکده ها، معاونت علمي وفناوري رياست جمهوري و وزارتخانه هاي علوم ، تحقيقات و فناوري و جهاد کشاورزي و شرکت هاي توليدي محصولات پزشکي حضور خواهند داشت.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html